Knie.nl

Alles over de knie

Knie.nl

Hyaluronzuur vragenlijst

Kom ik in aanmerking voor Hyaluronzuur?

Uw arts kan het beste beoordelen of u in aanmerking komt voor hyaluronzuur, maar u kunt ook zelf onderstaande vragenlijst invullen. Beantwoordt u één of meer van deze vragen met “ja”, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een behandeling met hyaluronzuur. U kunt de ingevulde vragenlijst uitprinten en meenemen naar en bespreken met uw arts.

Beantwoord onderstaande vragen met JA / NEE

 1. Heeft u eenvoudige pijnstillers geprobeerd en daarbij onvoldoende pijnvermindering ervaren van de slijtage in uw knie?
 2. Heeft u (bijvoorbeeld) fysiotherapie gehad vanwege de slijtage van uw knie en daarbij onvoldoende verbetering ervaren van de symptomen van de slijtage?
 3. Heeft u geprobeerd met warmte (bijv. een kruik) of met koude (ijspak) de pijn in uw knie te verminderen en is dit niet gelukt?
 4. Heeft u met uw arts manieren besproken om de vervanging van het complete kniegewricht uit te stellen?
 5. Is het voor u niet mogelijk om pijnstillers te slikken, terwijl u wél kniepijn heeft als gevolg van gewrichtsslijtage?
 6. Heeft u momenteel medicijnen voorgeschreven gekregen vanwege knieslijtage en zorgen deze niet voor voldoende pijnverlichting?
 7. Heeft u momenteel medicijnen voorgeschreven gekregen vanwege knieslijtage die vervelende bijwerkingen veroorzaken?
 8. Heeft uw arts u verteld dat u bepaalde medicijnen niet mag innemen bij knieslijtage omdat ze niet geschikt zijn voor u?
 9. Slikt u meerdere medicijnen vanwege andere problemen dan gewrichtsslijtage?
 10. Zijn er volgens uw arts geen operatie-mogelijkheden (meer), terwijl u wel last heeft van slijtage in de knie?  Indien u bij vraag 10 “ja” geantwoord heeft vult u dan ook vraag 11, 12 en 13 in JA
 11. Zijn er geen operatie-mogelijkheden omdat u te oud bent?
 12. Zijn er geen operatie-mogelijkheden omdat u te jong bent?
 13. Zijn er geen operatie-mogelijkheden omdat de gewrichtsslijtage (nog) niet ernstig genoeg is?

Heeft u minimaal één keer met “ja” geantwoord?

Print deze ingevulde lijst dan uit en overleg met uw arts of u ook in aanmerking komt voor pijnvermindering in uw knieën door inspuiting van hyaluronzuur.