Knie.nl

Alles over de knie

Knie.nl

jlk-logo-web-XL

Gezocht: deelnemers aan een onderzoek

22 augustus 2018

Gezocht: deelnemers aan een onderzoek naar de werkzaamheid van eierschaalmembraan voor de verlichting van pijn in het kniegewricht als gevolg van artrose

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 40-75 jaar met pijn door artrose aan het kniegewricht.

Eierschaalmembraan

Eierschaalmembraan is het vlies aan de binnenkant van een eierschaal, dat soms zo in de weg zit bij het pellen van een gekookt ei. Het membraan lijkt qua samenstelling sterk op ons kraakbeen. Eerder verkennend, kleinschalig onderzoek met eierschaalmembraan heeft laten zien dat pijn en stijfheid in de gewrichten lijkt te verminderen.

Het onderzoek

In deze studie onderzoeken wij eierschaalmembraan dat mogelijk de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert. De studie wordt uitgevoerd in 2 groepen van 75 pati├źnten: de ene groep krijgt dagelijks eierschaalmembraan en de andere groep een placebo (nepmiddel). Welke van de twee u krijgt wordt bepaald door kans. Indien u aan de studie deelneemt vragen wij u gedurende 12 weken dagelijks een capsule te slikken en een zeer beknopt dagboekje bij te houden, wekelijks aan te geven hoeveel pijn u heeft gehad en in totaal 5 keer een korte vragenlijst in te vullen.

Interesse? Meer weten?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door JLK Nutrition in samenwerking met Prof. Dr.S.Bierma, Erasmus Universiteit te Rotterddam. Wilt u meer weten en heeft u interesse in deelname aan dit onderzoek? Stuur dan een e-mail naar onderzoek@jlk-nutrition.com en ontvang uitgebreide informatie.

Bron: JLK Nutrition