Knie.nl

Alles over de knie

Knie.nl

Kniepeesontsteking duurt al 4 jaar na ongeval

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Redactieraad 7 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Zoek in de antwoorden van dit topic

 • Auteur
  Berichten
 • #2591

  Alyssa

  Geachte heer/mevrouw,

  In november 2014 heb ik met mijn scooter een eenzijdig ongeluk gehad. De klap was zo intens en pijnlijk dat ik dacht dat mijn knie was gebroken. Gelukkig was dit na controle niet het geval. Toch bleef ik veel pijn houden en zo ben ik begonnen aan mijn tot nu toe 4 jarige traject van ziekenhuizen en specialisten. In 2016 is er wel een kijkoperatie gedaan waarbij niks is gevonden. Ik heb de afgelopen jaren injecties gehad, iontoforese therapie gehad, ontstekingsremmers geslikt, een zenuw laten uitschakelen in mijn knie op de dagbehandeling en sport fysiotherapie- en gewone fysiotherapie gehad. De pijn zit net onder mijn knieschijf maar trekt de laatste tijd door mijn hele knie heen. Ik kan niet knielen, niet er doorheen buigen, met veel moeite traplopen en het strekken van mijn been is ook geen fijn gevoel. Zelfs met lopen ervaar ik veel pijnklachten. Vorig jaar november heb ik een mri laten maken waarop te zien was dat mijn kniepees een klein beetje ontstoken was. Echter kreeg ik in juni van dit jaar plots meer pijn. Na nog een mri scan bleek dat nu werkelijk mijn hele pees volledig ontstoken is. Hiervoor heb ik wéér ontstekingsremmers gekregen, maar na 2 maanden was er geen verschil en nam de pijn zelfs toe. Nu ben ik ‘uitbehandeld’ bij mijn orthopeed omdat hij bang is de pees te opereren i.v.m. het gevaar dat de pees zwakker wordt en kan gaan rupturen. Nu heb ik het advies gekregen om met 1 kruk te lopen voor zeker een half jaar om mijn knie te ontzien. Eigenlijk heb ik hier totaal geen vertrouwen in omdat de belasting van mijn knie al 4 jaar minimaal is, ik kan niet sporten, loop stapje voor stapje een trap op/af. Nu is mijn vraag aan u, is er echt helemaal niets dat er gedaan kan worden? Het lijkt mij sterk dat er niet geopereerd kan worden terwijl mijn kniepees duidelijk aantoont dat er iets mis is. Ook het feit dat dit al 4 jaar duurt zonder enig resultaat van behandelingen maakt dat ik nu echt aan het einde van mijn latijn ben.

  #2598

  een bekend maar vaak gemist fenomeen is dat de onderpool van de knieschijf te lang is. En dat dan bij buigen de te lange botpunt in de pees drukt. Dit is op een MRI te zien door een reactie bij de punt. operatie is niet moeilijk

  #2620

  Alyssa

  Ik heb bovenstaand antwoord van u voorgelegd bij mijn orthopeed, ik wacht nu al ongeveer 2 weken op een antwoord dus ik verwacht er niet veel van.
  Ik heb nog 1 vraagje waar ik toch wel mee zit. Is mijn angst voor het rupturen van de pees gegrond? Ik heb het idee dat de pees heel zwak is omdat ik er veel doorheen zak.
  Overigens doet mijn hele knieschijf ook zeer dus het is ben ik bang een vastlopend verhaal met voorlopig nog geen eind in zicht.

  #2638

  er door zakken is meestal een gevolg van spierzwakte en niet van “dreigend” scheuren

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Het forum ‘Vraag het de expert’ is gesloten voor nieuwe onderwerpen en reacties.