Knie.nl

Alles over de knie

Knie.nl

diagnostiek knie

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 5 maanden, 3 weken geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Zoek in de antwoorden van dit topic

 • Auteur
  Berichten
 • #2640

  Chila

  Welke manier van diagnostiek is er? Ik heb reeds MRI en echo. In mijn geval is er op de MRI niets te zien maar op de echo wel. Ik kreeg een paar dagen na een scopie in juni heel veel pijn in binnenkant van de knie (waar ik voor de scopie geen last had). Tijdens de scopie bleek dat ik artrose graad 4 heb ondanks jonge leeftijd. Echter door die pijnlijke binnenkant kan mijn been niet meer strekken en heel beperkt buigen. De artsen wijten het aan de artrose maar die had ik dan ook al voor de scopie en toen kon ik nog wel lopen en fietsen. Nu ruim 4 maanden na de scopie kan ik dat niet meer. De orthopeden willen niet nog een scopie door de zware artrose, vooral omdat er op de MRI niet te zien is wat de oorzaak kan zijn voor die pijn aan de binnenkant van mijn knie, maar ik kan niet verder revalideren met die pijnlijke binnenkant. Is er wellicht nog een andere manier van in kaart brengen wat er aan de hand zou kunnen zijn? Word er bijvoorbeeld op een CT scan weer iets anders gezien dan op de MRI? Ik word nogal gek van de situatie want ben van mobiel naar immobiel gegaan met beperkte strekking en buiging. Ik wil bewijzen dat er zeker wel iets is in die knie en ik niet langer wil rondlopen. Er is een second opinion aangevraagd maar daar kan ik pas eind december terecht.

  #2658

  een CT-scan geeft nauwkeurig een beeld van het bot. Een MRI van de weke delen. Maar wat wil u verder? Er is artrose graad 4 aangetoond. Dat wordt met geen enkel onderzoek beter helaas.

  #2660

  Dokter Tinus

  U bent verloren.

  #2661

  dit is eee serieuze site-

  #2670

  Joan

  Ik ben een redelijk actieve vrouw (50 jaar), die 2x per week voetbalt (al ruim 40 jaar actief als speelster). Afgelopen zomer heb ik ongeveer 1 à 2x ca.1 uur per week gefietst om de conditie een beetje op peil te houden (racefiets met klikpedalen). Mogelijk heb ik in een te zware versnelling gefietst.

  Na ca. 6 weken werd ik ’s morgens in bed wakker van de pijn. Bij het uitrekken, overstrekte ik met veel spierspanning van de quadriceps mijn knieën. Bij de rechterknie verschoof de knieschijf naar buiten en bleef even hangen. Nadat ik het been een beetje bewoog, schoot hij weer goed. Dit gebeurde later nog een keer. De knie werd daarna dikker en was pijnlijk. Na een week werd de zwelling weer minder, maar op een onverwacht moment luxeerde de knieschijf weer, met pijn als gevolg. Deze blessure heeft ca. 6 weken geduurd, waarbij de knieschijf op geen enkele manier was vast te zetten (door verschillende therapeuten met diverse technieken). De luxatie heeft nog een aantal keren plaatsgevonden. Hij luxeerde vooral als er een lichte (extra-acrticulaire?) zwelling was, dus een week met het been omhoog gezeten. Af en toe krachttraining gedaan om mijn bilspier te versterken, maar vanwege de klachten kon dat niet regelmatig. Uiteindelijk is de klacht even plotseling als hij kwam, weer verdwenen.

  Echter enkele weken later lag ik op mijn buik in bed en draaide een beetje met mijn rechterbeen. Toen voelde ik ineens een soort klik in mijn knie, alsof er iets licht verschoof. Dit deed geen pijn, maar toen ik later uit bed stapte had ik erg veel pijn aan de binnenzijde, ter hoogte van de aanhechting van de binnenband bovenaan op het scheenbeen (dus lager dan de gewrichtsspleet). Die pijn was stekend en daar heb ik ongeveer een week last van gehad. Als ik mijn voet naar buiten draaide, dan werd de pijn heftiger, soms was buigen pijnlijker, andere bewegingen niet. In bed had ik veel last.
  Na die week kon ik weer hardlopen met lichte pijn, maar na die sessie leek het alsof de knie instabieler was en kwam de pijn weer terug.
  Sindsdien is het beeld heel wisselend. Soms erg pijnlijk op de genoemde plaats zonder dat er aanleiding voor lijkt, soms ook een wat instabiel gevoel. Soms helemaal geen last, waardoor ik ook kan voetballen zonder klachten.
  Als het instabiele gevoel ‘erin’ schiet, wat lijkt te gebeuren zonder een echte aanleiding, dan is de pijn direct terug op de genoemde plek. Als het weer ‘goed schiet’, dan is de pijn weer verdwenen.
  Soms word ik midden in de nacht wakker, na dagen zonder pijn, en dan is de pijn weer heftig. Als ik dan op mijn rug ga liggen, met een kussen onder mijn knie, dan trekt de pijn weer weg.

  Wat zou de oorzaak van de laatse blessure kunnen zijn?

  #2714

  Chila

  @redactieraad: zoals hierboven al beschreven heb ik na een arthroscopie (waarbij de artrose is vastgesteld) een enorme pijn gekregen aan de binnenkant van mijn knie. Ter hoogte van de gewrichtsspleet. 2 dagen na de scopie leek het ’s nachts of er een mes aan de binnenkant van mijn knie werd gestoken, ontzettend pijnlijk en ik verloor de functie. Kon niet meer heffen, strekken, buigen, noch kon ik er niet meer op staan. Een week later bleek ik een enorme bloeding in de knie gehad te hebben (eruit gehaald door uitzuigen met injectienaal). Nu 6 maanden na de scopie heb ik nog steeds pijn op die plek. Strekken gaat nog steeds niet volledig en kan sindsdien nog maar 90 graden buigen. Op een MRI is niet te zien wat het kan zijn. Op een echo wordt wel iets afwijkends gezien door mijn fysiotherapeut, maar 4 orthopeden verder en nog steeds niemand die de echo wilt beoordelen omdat ze dat volgens eigen zeggen niet kunnen. Nu vraag ik me af of er nog andere diagnostische middelen zijn om in te kunnen zetten. Ik ben van overstrekken naar niet meer voldoende strekken gegaan, van 150 graden buigen naar nu max 90 graden, kan niet meer fietsen etc. Voor de arthroscopie en uiteraard ook al artrose kon ik dit allemaal wel.

  #2728

  Beste Chila,

  Ik moet je helaas mededelen dat onze expert van de redactieraad per 1 januari 2019 geen antwoord meer geeft op vragen van bezoekers. Je kunt je vraag het beste met je specialist bespreken of hem wellicht stellen op het lotgenoten-forum.

  Ik wens je veel sterkte.

  Nadja, webmaster

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Het forum ‘Vraag het de expert’ is gesloten voor nieuwe onderwerpen en reacties.