Ga naar de beginpagina van Knie.nl
(sponsor)

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Knie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Knie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

jet tibiaplateau breuk !!!

Geschreven op: Dinsdag 28 Maart 2006 om 02:06
Ongepast of beledigend?

hallo lotgenoten
ik heb een vraag aan lotgenoten die een tibiaplateau breuk hebben gehad !!
hoe is jullie revalidatie gesteld en hebben jullie nog pijn .
hoe lang is het geleden de breuk !
hoeveel keer zijn jullie hier aan geopereerd enzovoorts?
graag jullie verhalen !!
ik heb een tibiaplateaubreuk gehad bijna drie jaar geleden ,
en ben pas daar in december weer aan geopereerd dit al voor de achtste maal .
baal er erg van ,en loop nu nog met krukken !
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 50 van 65 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [41 42 43 44 45 46 47 48 49 50Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Barry op Maandag 22 November 2010 om 09:41 Ongepaste reactie?

12 Juni een Tibia Plateau breuk opgelopen.
14 Juni geopereerd, 3 maanden op bed met de kinetec... na 10 weken toch een trombose opgelopen. 2 September mocht ik weer belasten, na 2 weken de krukken ingeleverd en nu kan ik alles weer. Volgend jaar gaat het plaatwerk en schroeven er uit en hoop ik ook verlost te zijn van die steunkousen.. Fraxodi vanwege de trombose moet ik nog tot eind deze maand spuiten.

Wat ik gelezen heb over een tibia plateau fractuur is dat deze vrijwel altijd behandeld word doormiddel van een operatie. Ik vind het dan ook frappant om te lezen dat sommigen hier in het gips worden gezet..


Geschreven door: patricia op Maandag 22 November 2010 om 17:57 Ongepaste reactie?

Hai Barry,
ik ben niet geopereerd aan tibiaplateaubreuk maar in het gips gezeten voor 7 weken.
Dit omdat het bot op zijn plaatst zat,vandaar geen schroeven/plaat nodig gehad.
Ik heb ook trombose gekregen en 2x achterelkaar dubbele longembolien.
heb je nu ook coumarines voor de trombose,en heb je aan beide benen een kous??
Wat goed dat je zo snel weer alles kon doen.
Ik heb nu nog steeds fysio,gelukkig gaat het lopen nu eindelijk aardig goed,wel is me tibiaplateau iets ingezakt,zo''n 1mm. ik krijg binnenkort mri om te kijken of er sprake is van kraakbeenbeschadiging.
groetjes patricia


Geschreven door: Carla op Donderdag 25 November 2010 om 20:31 Ongepaste reactie?

Hallo Patricia,
het is langgeleden dat ik iets van me heb laten horen maar ik heb in een behoorlijke dip gezeten.Het blijkt dat ik geen dagen van 8 uur meer kan werken ,dat betekent dat ik mijn eigenlijke werk voor een groot gedeelte op moet geven en meer administratieve werkzaamheden moet gaan doen. smiley smileyHoe gaat het met jou? Ik lees dat je tibia iets is ingezakt, wat geeft dat voor klachten?
Veel groeten,
Carla


Geschreven door: patricia op Zaterdag 27 November 2010 om 16:37 Ongepaste reactie?

Ha Carla,ik keek al regelmatig of je nog zou komen hier.
wat vervelend zeg dat je niet meer volop kan werken.
maar ja,gelukkig kan je verder wel weer werken toch? hoe gaat het met het lopen verder? kan je wel weer lang wandelen?
doordat mijn tibiaplateau wat is ingezakt loop ik wat mank en pijn in mijn knie en enkels en heup. alles komt in een andere stand waardoor klachten ontstaan en sneller slijtage.ik krijg binnenkort mri want knie buigt stroef en kraakt verschrikkelijk en er verspringt steeds iets met lopen wat pijn geeft.
ik heb nog steeds regelmatig pijn in mijn been door de trombose ook in bovenbeen en kuit.en door de elastische kous krijg ik weer vocht in mijn knie.
Het gaat dus niet lekker allemaal en ik heb ook erg veel migraineasaaanvallen en dan moet ik steeds fysio afzeggen.en als ik bij de fysio ben durft hij het niet op te voeren omdat ik nog zo''n klachten heb en hij eerst de mri wil afwachten.
groetjes


Geschreven door: Carla op Donderdag 2 December 2010 om 14:18 Ongepaste reactie?

Hoi Patricia,
Het wandelen gaat nog niet goed,ik heb vaak een branderige pijn op de plaats van de breuk en het lopen gaat nog erg ongelijkmatig. Heb 6 januari een afspraak met de orthopeed,is kijken wat hij zegt.Bij jou gaat het dus ook niet lekker,wanneer moet je voor de scan? Kan je wel al wat beter slapen?
Sterkte en groetjes,
Carla.


Geschreven door: Patricia op Vrijdag 17 December 2010 om 13:37 Ongepaste reactie?

Hai Carla,
Ik heb de uitslag van de mri en het blijkt dat er veel kraakbeenbeschadiging is,hij kan/wil niks hier aan doen,ik moet de beenspieren sterker maken met fysio maar ook weer niet teveel belasten... nou,weet niet hoe ik dan beenspieren sterker moet maken.
hij durft ook geen kijkoperatie te doen ivm. me longembolien en trombose,denk dat ie bang is dat ik het weer krijg ,is natuurlijk een makkelijke uitylokker zo''n knieoperatie.
ik kom de trap bijna niet op,wat een ellende allemaal.
wat moet je nog lang wachten he voor de orthopeed.
op de mri zag je ook duidelijk waar de breuk zat,snap ook niet waarom je dat nog zo goed zag op de mri en vragen waarom daar was geen tijd voor,hij stond al met zijn hand klaar om dag te zeggen.hij wou nog wel een spuit zetten maar dat wou ik niet,heb 1x zo''n spuit gehad en had alleen maar meer pijn ervan.
sterkte he en laat je weten hoe het bij de orthopeed verlopen is.
in ieder geval fijne feestdagen.


Geschreven door: Carla op Woensdag 22 December 2010 om 15:27 Ongepaste reactie?

Hallo Patricia,
Het zit je allemaal niet mee zeg.Wat vindt de fysio er allemaal van?Natuurlijk laat ik weten wat de orthopeed er van zegt. Jij ook hele goede feestdagen en dat 2011 een beter jaar voor ons zal worden.
Groetjes,
Carla.


Geschreven door: patricia op Zondag 16 Januari 2011 om 16:50 Ongepaste reactie?

hai Carla,
kom je nog wel eens kijken hier? ben benieuwd hoe het met je gaat.
groeten,patricia


Geschreven door: Saskia op Maandag 17 Januari 2011 om 11:07 Ongepaste reactie?

Hallo,

Twee jaar geleden heb ik op de wintersport een klapper gemaakt met een eenvoudig houten sleetje. Gevolgen: Tibiaplateu fractuur. Na 4 dagen heb ik een operatie ondergaan in Oostenrijk waarbij ze met bot uit de heup een reconstructie hebben gemaakt van het verbrijzelde bot in mijn knie (3 plaatsen). Verder hebben ze met plaatwerk en schroeven mijn scheenbeen gerepareerd. (was in de lengt en breedte gebroken met tal van andere breuken) Nu twee jaar verder is afgelopen zomer het plaatwerk verwijderd. Dat scheelde heel erg!!

Van de week bij de mijn arts geweest omdat ik pijnklachten heb in de knie. Wat blijkt, ik ben al kraakbeen aan het slijten. Hij heeft toen gelijk een "heerlijke" spuit in de knie gezet waarvan ik er de komende 4 weken nog 2 krijg. De volgende stap is een kijk operatie om te zien hoeveel kraakbeen ik kwijt ben. Hij heeft nl. geconstateerd dat mijn been scheef staat. Het been (onderbeen) wil hij gaan recht zetten. Heeft iemand hiermee ervaring? Hoe is de opname, hoelang is de operatie, hoelang is de revalidatie??? Ik heb zoveel vragen maar ben ze door de schok vergeten te vragen.

Groetjes,
Saskia


Geschreven door: Sophie op Maandag 17 Januari 2011 om 20:44 Ongepaste reactie?

Hoi Saskia,

Ik denk dat de arts/ jij een tibiakop osteotomie bedoelt (standcorrectie onderbeen), daar kun je wel op zoeken bij bijv. de SintMaartenskliniek (onder behandelingen) en dan krijg je een uitgebreide beschrijving. Het is wel een zware operatie, ik heb ''m afgelopen juli gehad en kan sinds november eigenlijk pas alles weer. Als je je gewoon goed voorbereid enzo dan is het prima te doen, maar je moet je wel echt goed inzetten voor de revalidatie en hard werken. Mij is het achteraf erg meegevallen! Aankomende zomer is mijn andere been aan de beurt met dezelfde ingreep. Bij mij was de operatie nodig, omdat ik ws door een groeiafwijking scheefgroei heb aan beide onderbenen en daardoor is kraakbeenschade ontstaan....

Succes en als je vragen hebt (mocht deze operatie het zijn hoor, ik schrijf alleen uit ervaring en wat ik lees), stel ze gerust.

Groeten,

Sophie
(kijk ook eens op knielotgenoten.hyves.nl)


Pagina 50 van 65 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [41 42 43 44 45 46 47 48 49 50Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Knie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen