Ga naar de beginpagina van Knie.nl
(sponsor)

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Knie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Knie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Michelle

Geschreven op: Vrijdag 1 Augustus 2003 om 00:31
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal, meer dan zes weken geleden heb ik een patella luxatie aan mijn knie gehad, waarbij de kniebanden gescheurd zijn. Ik heb zes weken mijn been in het gips gehad, en nu het gips er gister is afgehaald, heb ik nog steeds veel pijn. Als ik mijn knie probeer te buigen voel ik vreemde steken, en kom ik gewoon niet verder. Lopen gaat ook niet. Een beetje stijfheid had ik natuurlijk wel verwacht na zes weken in het gips, maar het lijkt wel alsof het even erg is als zes weken geleden. Komt dit vaker voor? Heeft iemand nog goede tips? Ik begin maandag met fysiotherapie.. groetjes, Michelle 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Ella op Vrijdag 1 Augustus 2003 om 13:57 Ongepaste reactie?

Het is heel normaal dat je nadat je gips hebt gehad geen kracht hebt. De spierenkracht verminderd enorm als je in het gips het gezeten. Ook de banden die gescheurd zijn moeten weer op kracht komen. Voordat je na fysio gaat kun je weinig doen. Voorzichtig zijn en met de fysio trainen.
Groetjes Ella


Geschreven door: Helena op Vrijdag 1 Augustus 2003 om 23:03 Ongepaste reactie?

Hoe langer je in het gips zat, hoe slechter je spieren eruit komen. Vooral je dijspier (quadriceps) verminderd met de dag van omvang/kracht dat je in het gips zit. Ik heb verscheidene keren gips gehad na mijn luxaties/operaties, kon bij wijze van spreken met mijn gips lopen!, telkens hij eraf was volgde er een hoop fysio om de spieren weer op kracht te krijgen en het vocht weg te krijgen. Alles bij jou klinkt mij normaal, en ja fysio is zeker de juiste stap!!!! Niet overdoen, geduld hebben, goed je oefeningen doen. Ga niks forceren en doe geleidelijk aan, je wilt immers niet dat het nog gebeurd hť!!!

Succes en je komt er wel.

H

PS wat was de oorzaak van je luxatie? Laat je knie grondig onderzoeken!!


Geschreven door: Esther op Zaterdag 18 Juni 2005 om 08:01 Ongepaste reactie?

HeY allemaal, ik heb sinds mijn eboorte te lange kniebanden waardoor mijn knieschijf bij erlke rare beweging letterlijk alle kanten uitschiet! Ik ben zover dat ik hem (met hulp) zelf terug kan zetten. Elke keer doet het VRESELIJKE pijn maar dat hoef ik jullie niet meer te vertellen denk ik. Ik ben nu 15 en heb dit aan allebij de knieen wel 50 keer gehad. Ik heb dit al vanaf mijn geboorte (toen kon je mijn knie ook naar voren toe buigen) Ik ga dan juist niet naar het ziekenhuis want daar word je ingegipsd en dan ben je weer een paar maanden verder voordat je nog iets kan doen. Ik doe dan onmiddelijk ijs op mijn knie en dan ga ik heel voorzichtig weer lopen (dit voorkomt stijfheid en dik worden) Hele goede sporten om je knie te versterken zijn paarderijden en zwemmen. Ik heb echt nachtmerries van alle bij en het akelige beeld.
Het zou fijn zijn als ik er met iemand over kan praten die er WEL iets van begrijpt (want de dokts doen er niets aan) Meld me dan aan op estherroeven@hotmail.com


Geschreven door: kleintje op Zaterdag 18 Juni 2005 om 09:32 Ongepaste reactie?

Hoi Esther,

Ik herken je verhaal helemaal!
Ik heb namelijk hetzelfde probleem.
Van dokter naar fysio van orthopeet enz. leer er maar mee te leven werd mij verteld. Mijn fysiotherapeut was het er niet mee eens en heeft een adres gegeven van een super orthopeet dct.Fievez hij werkt momenteel in het Amphia ziekenhuis is Breda en per 1 september gaat hij beginnen in een prive kliniek in Rotterdam (zestienhoven) ik heb nu een knie operatie gehad en ben nu bezig met de revalidatie ervan. Ik hou je op de hoogte en eerlijk gezegd heb ik nu al het idee dat het allemaal werkt. De operatie naam is een mediale reefplastiek (reefing).

Groetjes en succes!
kleintje


Geschreven door: erna op Zaterdag 25 Juni 2005 om 09:17 Ongepaste reactie?

Hoy Esther,

mijn zoon zit met hetzelfde probleem als jou. Ook bij hem zijn z'n banden veel te lang en daarnaast "spoort" zijn knie niet. Hij heeft al een aantal keren gehad dat zijn rechterknie uit de kom schoot bij de minste of geringste beweging. Hij duwt hem nu ook zelf al terug. Voor deze knie heeft hij vorig jaar 3 weken gips gehad en is daarna in een brache gegaan omdat zijn groeiscshijven nog niet dicht zijn. Nu heeft hij 2 weken geleden zijn linkerknie voor de eerste keer uit de kom gehad. Veel pijn en erg dik. Ook deze knie duwde hij zelf terug. Helaas zit hij nu voor 4 weken met deze knie nu in het gips, en moet daarna ook een brache om. Zo loopt hij straks met beide knieen in een brache totdat zijn groeischijven dicht zijn. Op dat moment wordt hij aan beide knieen geopereerd. De orthopeed wilt dan zijn banden "verleggen" zodat zijn knie niet meer uit de kom schiet.
Mocht je meer hierover willen weten, mijn msn is: bernadette_913@hotmail.com
Heel veel sterkte met dit zeer vervelende probleem, ik voel met je mee, zie het telkens terugkeren bij mijn eigen kind! Hij is overigens ook 15 jaar
Groetjes, Erna


Geschreven door: erna op Zaterdag 25 Juni 2005 om 09:19 Ongepaste reactie?

sorry, ik keek verkeerd Michelle!
Groetjes, Erna


Geschreven door: kleintje op Zaterdag 25 Juni 2005 om 14:46 Ongepaste reactie?

Hoi Esther & Erna,

Ik heb inderdaad ook dat al mijn gewrichtsbanden te lang zijn.
Ik had er ook last van dat de knieschijven uit zijn groeve schoten en zette ze ook zelf weer terug.
Het is gewoon pijnlijk!
De operatie die ze bij Erna's zoon willen gaan doen hebben ze bij mij nu ook gedaan bij een knie.
Om de andere knie heb ik een brace zitten voor luxatie tegen te gaan.
Erna weet je ook hoe die operatie heet die ze bij uw zoon willen gaan doen??
De operatie die ik heb ondergaan heet: mediale reefplastiek. Ik kan mijn knie al zo'n 55 graden buigen maar voordat ik echt alles weer kan ben je toch zo'n 6 maanden verder (in totaal).
succes verder!

Groetjes kleintje


Geschreven door: erna op Zondag 26 Juni 2005 om 09:46 Ongepaste reactie?

Hoy allemaal,

Het verhaal van kleintje zou ook het verhaal van mijn zoon kunnen zijn! De operatie voor Youri wordt ook inderdaad een mediale reefplastiek. Ik heb ook al gehoord dat het een lange tijd nodig heeft voordat hij alles weer kan doen nadat hij geopereerd is.
Jullie hoeven mij geen U te noemen hoor, dan voel ik me gelijk zo oud, en het praat makkelijker als jullie in de jij vorm praten. Niet nodig, we zijn allemaal lotgenoten. Verder weg in dit lotgenotenforum staat ook over mijn zoon het een en ander, dat heb ik een tijd geleden geschreven allemaal. Ik geloof direct dat het zeer pijnlijk is als je knieschijf uit de kom schiet, en je hel zelf weer terug duwt. Youri kwam vorige week ook spierwit naar huis toe en kon er helemaal niet op staan. Ik heb hem toen s'avonds nog onder de douche geholpen, omdat hij de volgende dag in het gips moest. De eerste dag moesten we alleen koelen omdat er zoveel vocht in de knie zat.
Heel veel succes allemaal en ik zal zeker bij jullie blijven kijken hoe het jullie vergaat!
Groetjes, Erna en Youri


Geschreven door: petra op Dinsdag 28 Juni 2005 om 19:51 Ongepaste reactie?

Hey allemaal,
Ik ben petra en ben 32 jaar ik heb mijn rechter knie nu voor de 2x uit de kom gehad en lig ook in het gips.
Morgen moet ik op controle en zal ik weten wat ze gaan doen de dokter van de spoed afdeling zei me dat ze mss mijn knieschijf zullen vastzetten, hebben ze dat bij jullie al voorgesteld?
grtjs petra (stevenspetra@hotmail.com)


Geschreven door: hoi allemaal, op Zaterdag 2 Juli 2005 om 12:03 Ongepaste reactie?

Ik ben inmiddels met de revalidatie bezig zoals ik jullie verteld had.
Ik kan mijn knie zo'n 55 graden buigen maar het is net of mijn gewricht blokeert.
Nu gaat dit steeds iets beter!
Ik vertelde dat de revalidatie zo'n 6 maanden zou duren en nu heb ik te horen gekregen dat het misschien wel 9 a 12 maanden kan gaan duren voordat je echt alles weer kunt.
Maar zoals jullie ook begrijpen je knieschijven uit de kom is ook geen pretje.
Ik ben benieuwd bij welke arts Erna met haar zoon is geweest????
Toevallig Dct. Fievez????
Ik hoor het graag van jullie.
Heel veel succes verder.

Liefs kleintje smiley


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Knie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen