Ga naar de beginpagina van Knie.nl
(sponsor)

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Knie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Knie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Helen

Geschreven op: Dinsdag 28 April 2009 om 13:11
Ongepast of beledigend?

Heeey

Ik zit op turnen.
Inmiddels bijna 8 weken geleden landde ik niet goed na een sprong.
dus ging ik naar de dokter, die zei dat m''n binnenste knieband was opgerekt en ik 2 weken rust moest houden. Na 3 weken probeerde ik weer mee te doen. Dit was niet echt een succes en ik ging door m''n knie.
Na 5 weken probeerde ik weer mee te doen, omdat ik dacht dat het wel goed ging. En weer ging ik door m''n knie, deze keer met een loopsprong(geland op m''n geblesseerde been)
Nu kan m''n knie inmiddels best veel weer hebben,al heb ik de sprong nog niet geprobeerd en die eerder genoemde loopsprong ook niet.Maar het probleem is dat ik m''n been nog steeds niet helemaal kan strekken en buigen.
Wat kan ik nu het beste doen?
want volop turnen terwijl je je been niet helemaal kan strekken en buigen werkt natuurlijk ook niet.

-xx- Helen  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Wietske op Dinsdag 28 April 2009 om 13:30 Ongepaste reactie?

Hoi Helen,

Zelf heb ik andere klachten maar 1 ding herken ik wel.
Na een paar week weer aan de gang gaan en teveel doen.
Jij doet meteen weer een loopsprong, dat is toch echt te snel, 5 week niets gedaan, dan veslappen je spieren en kunnen ze de klap niet opvangen.
Als je het niet vertrouwd raad ik aan naar de dokter te gaan en voordat je weer begint eerst je spieren trainen d.m.v. fysio o.i.d.

Sterkte ermee.
Wiets


Geschreven door: Renske op Dinsdag 28 April 2009 om 21:25 Ongepaste reactie?

Hoi hoi,

Heb ik ook gehad maar dan niet met turnen maar gewoon normaal leven..
Mijn kruisband was eerst ook uitgerekt en doordat ik er 8 jaar mee heb gelopen en diverse keren er door heen ben gegaan, is mijn kruisband door gescheurd en had ik helemaal geen steun meer en diverse beschadigingen in mijn knie, daaraan geopereerd geweest. Loop nu bijna een half jr bij fysio gaat allemaal goed, heel af en toe het gevoel onstabiel te zijn maar gaat stukken beter geen pijn meer kan weer normaal werken etc..

Sporten kan wel, maar moet mijn bovenbeenspier trainen die kan het werk van de voorste kruisband vervangen en zo zou ik normaal kunnen functioneren.

Weet niet of topsport nog mogelijk is maar dat is bij mij niet aan de orde.
Zelf zou ik dan voor een voorste kruisband reconstructie gaan.

Ik weet niet of dat nodig is bij een verrekte kruisband. Maar het lijkt me wel. Als je topsport doet helemaal.

Bij mij was het zwakke banden, verrekt, verrekt, verrekt, verrekt, verrekt (etc), door gescheurd.
Vervolgens zijn er op de foto''s alleen nog resten te zien van de kruisband smiley

Zou dus aanraden er niet mee door te lopen, maar een mri laten maken, en snel want ik heb er veel te lang mee gelopen jawel 8 jaar!!!!]

gr Renske


Geschreven door: Renske op Dinsdag 28 April 2009 om 21:27 Ongepaste reactie?

Oh ja ga nooit naar een huisarts meteen een chirurg want huisartsen hebben er niet voor geleerd die kunnen alleen zeggen dat het niet erg is en dat het wel weer over gaat!

(heb ik zooo vaak gehad, niet alleen met mn knie)


Geschreven door: Anne op Dinsdag 12 Mei 2009 om 19:07 Ongepaste reactie?

Als je echt nog wilt blijven turnen zou ik naar de orthopeed gaan en horen wat die ervan zegt! mijn dokter had het ook niet goed, die dacht dat het een verrekking was, maar na foto en mri en een half jaar geduld ben ik inmiddels geopereerd en gaat het steeds beter! ik heb een meniscusoperatie gehad en daarna een voorste kruisband reconstructie en ik merk nu echt al verschil!
ik weet alleen niet of je bij een verrekking van een kruisband voor een operatie in aanmerking komt..maar het lijkt me toch wel! ik zou in ieder geval eens gaan praten met een orthopeed.
succes en sterkte


Geschreven door: Kris op Maandag 6 Juli 2009 om 16:37 Ongepaste reactie?

hoi,
ik ben 7 weken geleden in een hoosbui weggeslipt met de fiets in de binnenstad (moest uitwijken voor auto) hard met mijn rechterknie op asfalt geland. Die begon te zwellen en deed steeds meer pijn. Volg. dag op Eerste Hulp laten controleren en de arts zei dat er niets kapot was maar dat de mediale band waarschijnlijk is verrekt.
Weken rust gehad. Inmiddels loop ik 3 weken bij de fysio en doe oefeningen om mijn bovenbeenspieren sterker te maken. Maar ik kan ''s morgens nog steeds niet normaal uit bed, doet te veel pijn bij belasten (moet hinkend naar de wc :-( Soms denk ik dat de meniscus ook is beschadigd..
Zouden jullie de orthopeed aanraden of geduldig wachten tot de knieband hersteld is? gr. Kris


Geschreven door: paula op Vrijdag 17 Juli 2009 om 11:15 Ongepaste reactie?

hoi,
ik heb zelf waarschijnlijk ook de pech dat mijn voorste kruisband af is gescheurd, maar ben er wel mee naar de orthopeed geweest, omdat de huisarts alleen zei dat ie verrekt was. De orthopeed maakt allerlei vreemde bewegingen met je knie en voet en op dei manier kan de orthopeed beslisslen om welke band/ miniscus het gaat en wat er mee aan de hand is,(heb je ook pijn aan de buiten/binnenkant van je resterknie als je daarop drukt?) om een miniscus uit te sluiten kan de de orthopeed besluiten om een kijk operatie uit te voeren en kan na aanleiding daarvan zien wat het is. tip; Laat de huisarts er niet te veel aan draaien, bewegen want hij/zij maakt meer kapot dan nodig is.
Je kunt ook het beste, omdat het zoveel pijn doet en ik weet niet of je dat al doet, je been omhoog houden en beginnen/doorgaan met koelen via de coolpack.
gr paula


Geschreven door: Susan op Vrijdag 17 Juli 2009 om 12:40 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Ik ben zelf ook van de fiets gevallen, met als gevolg een gescheurde meniscus en gescheurde voorste kruisband.

Ik zou zelf iedereen willen aanraden om meteen naar een huisarts te gaan. Zeg vervolgens bij de huisarts wanneer je knie dik geworden is (meteen, na een paar uur, na een dag, etc.) en of je iets hebt horen knakken bij het ongeluk. Dit zijn belangrijke punten, daar kan de huisarts veel mee.
Zelf heb ik deze punten ook genoemd, en bij mij werd direct een MRI aangevraagd. Hierop waren de beschadigingen te zien en werd ik doorgestuurd naar de orthopeed.
Direct naar de orthopeed gaan is meestal niet mogelijk, hiervoor is bijna altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

Als de orthopeed vervolgens kan bewijzen dat je kruisband is verrekt, zijn er twee opties: opereren of dmv fysiotherapie je beenspieren trainen. Opereren gebeurt meestal alleen bij jongere mensen of mensen die veel sporten (bijv. op hoog niveau). Als er niet voor een operatie gekozen wordt, hoeft dit niet erg te zijn. Met fysiotherapie kan je veel bereiken, ik heb verhalen gelezen van mensen die zonder kruisband nog topsport konden doen.

Ik hoop dat dit wat helpt!
groetjes Susan (studente fysiotherapie)


Geschreven door: Valentine op Maandag 11 April 2011 om 01:21 Ongepaste reactie?

hallo allemaal,

6 weken geleden heb ik een snowboard ongeluk gehad. eenmaal terug in Nederland ben ik gelijk naar een orthopeed doorgestuurd die een ingescheurde binnenste knieband constateerde. nu (6 weken later) heb ik sportfysiotherapie maar de pijn gaat niet weg. mijn knie kan ook niet gestrekt of helemaal gebogen worden.
ik begin me toch wat zorgen te maken, weten jullie wat er aan de hand zou kunnen zijn?

groetjes Valentine


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Knie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen