Ga naar de beginpagina van Knie.nl
(sponsor)

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Knie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Knie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

joost petersen

Geschreven op: Dinsdag 3 Januari 2006 om 12:26
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,
Ik ben al bijna een jaar zoet met een knieprobleem waarvan de dokters niet weten wat het is.Het is begonnen met voetbal toen het er opeens inschoot.Het betreft mijn linkernkie aan de buitenkant voel ik een pijn als erop druk met gebogen knie, vaak doet mijn knie ook pijn als ik hem omhoog hef.Het is een soort stekende pijn die komt en gaat.Zolang ik geen fysieke activiteiten onderneem zoals sporten heb ik weinig last.Ik kan er ook niet op zitten want dan gaat het ook pijn doen.Verder heb ik ontdekt dat als ik gewicht op de bovenkant van mijn knieschijf, eigenlijk net iets ervoor op een spier of pees dat het ook begint pijn te doen.


Dat is eigenlijk meer een soort spanning dat zich opbouwt, maar als ik dan mijn knie buig komt de scherpe pijn weer naar voren.Ik heb vorig jaar een rontgen en mri scan laten maken waar niets uitkwam, het enige wat ze zagen was een miniem klein beetje vocht, maar dat had volgens hun niets te betekenen.Verder heb ik een paar maanden nadat ik die blessure had opgelopen rugpijn gekregen dat voornamelijk in mijn schouderbladen zit en het geeft een gevoel dat alles vastzit, en ik moet mijn schouderbladen dat ook constant los knakken, het lijkt op een soort verstijfing van mijn schouderbladen, maar ze blijven ook niet op de goede plek zitten als ik ze steeds moet losknakken.

Daarvan weet ik nog niets en ga er binnenkort naar de dokter mee.Maar wacht, dat was nog niet alles, ik heb ook nog last van mijn rechterknie die een soort bovennatuurlijke op zich krijgt uitgeoefent, ik moet mijn rechterbeen vaak strekken om mijn knie te knakken, waar vaak nogal pijn doet.Hij lijkt vaak op slot te gaan zitten.Ook met dit probleem ben ik nog niet naar de dokter geweest.
Ik moet nu weer een mri scan laten maken van mijn linkerknie, ik vraag mij af of dat wat op zal leveren.
Als iemand een van deze kwalen herkent en meer erover weet zou ik het op prijs stellen als diegene mij op de hoogte kan stellen.
Ik word er een beetje wanhopig van, alvast bedankt 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Werner van Eck op Dinsdag 3 Januari 2006 om 15:00 Ongepaste reactie?

ey joost,

betreft je linker knie, lees mijn stukje maar eens
Ik heb precies het zelfde eigenlijk!!! Maar ik heb tot nu toe geen goede ervaringen mee de doktors betreft me knie!


Geschreven door: joost petersen op Woensdag 4 Januari 2006 om 00:03 Ongepaste reactie?

Bedankt voor je reactie, heb je stuk gelezen werner en ik geef toe dat er overeenkomsten zijn tussen onze beide verhalen.Ik ben zelf 21 en heb al meer dan een jaar niet meer normaal gevoetbald.Het is een hele vervelende blessure waar geen einde aan lijkt te komen, ik weet ook niet wat het is, het is fucked up.Voetbal was mijn leven en nu is het alsof het niet bestaan heeft.Ik hoop met de volgende mri scan duidelijkheid te krijgen over wat die scherpe pijn veroorzaakt en misschien dan een kijk operatie.Maar de orthopeed zei dat hij geen kijk operatie zou doen als hij geen aanleiding daarvoor had, als hij dus wist waarnaar hij zocht.Zoals ik al zei hoop ik dat die nieuwe mri scan uitkomst bied, sterkte met jouw problemen kerel, ik weet hoe het voelt.


Geschreven door: jeannette op Woensdag 4 Januari 2006 om 12:32 Ongepaste reactie?

de combinatie knie en rugklachten is iets om eens mee naar de fysio te gaan. ik heb ook problemen met linker knie na operaties aan rechter. werd eerst aan knie zelf behandeld en fysio heeft me toen naar zijn collega gestuurd toen we hier niet verder in kwamen. bij nader onderzoek bleek dit te komen vanuit mijn rug/bekken. door het lopen met krukken is dit ws gekomen, omdat je dan verkeerde lopophouding krijgt. train 2x per week bij medisch trainnigs centrum en ben 1x per week op praktijk. heb eerst veeel last van mijn onder rug gehad en nu we bezig zijn om bovenrug goed op orde te krijgen heb ik ook veel last van mijn schouders die idd een soort vast gevoel veroorzaken.
ben dan wel geen topsporter, maar frustratie is wel aanwezig. gaat soms wel aardig, maar zal met een aantal gebreken moeten leren leven.


Geschreven door: joost op Woensdag 4 Januari 2006 om 12:57 Ongepaste reactie?

Dank je wel voor je reactie Werner en ik zal zeker naar de fysio gaan binnenkort voor mijn rug, fijn om te horen dat iemand anders weet waar ik het over heb.


Geschreven door: Joop op Maandag 6 November 2006 om 12:50 Ongepaste reactie?

hmm, volgens mij heb ik hetzelfde. Als ik door mijn knieŽn zak gaat de knie pas echt pijn doen. Is het probleem bij jou inmiddels opgelost?


Geschreven door: Erol op Maandag 20 November 2006 om 15:52 Ongepaste reactie?

Ik had dezelfde problemen als Joost, kreeg last van mn knie,zonder aantoonbare reden eigenlijk ( voetbalde wel regelmatig )en dezelfde klachten.
Dokter gegaan, die dacht aan overbelasting van een kniebandje omdat ik iets naar binnen loop met mn voeten.3 maanden lang been getraind maar geen verbetering.
MRI scan laten maken, en daar kwam uit : binnenmeniscus gescheurd.

Pas een jaar later een Kijkoperatie gehad, gescheurde meniscus verwijderd en terwijl de dokter daarmee bezig was zag ze wat losse stukjes kraakbeen zweven in het gewricht.
Op zoek gegaan naar waar dat vandaan kwam,bleek dat mijn kraakbeen tot op het bot was versleten en een krater had achtergelaten.Ze heeft toen in mn bot geprikt met de zogenaamde icepick-methode om het te laten bloeden,waardoor nieuw littekenweefsel zal onstaan wat het kraakbeen vervangt.Dit herstel duurt echter 6 weken niet belasten (krukken) ipv 3 dagen wat normaal is bij alleen meniscus.
Ik ben 25 jaar en ben fanatiek voetballer maar de dokter heeft me afgeraden deze mooie sport nog te beoefenen.Balen natuurlijk maar gelukkig zijn er daar wel oplossingen voor in de vorm van supplementen die kraakbeen aanmaken en afbouw tegengaan.

Conclusie van dit hele verhaal is dus, heb je last van je knie !
LAAT METEEN EEN MRI SCAN MAKEN EN WACHT NIET TE LANG AF,ANDERS BEN JE VERDER VAN HUIS ZOALS JE ZIET.
Joop,Waarschijnlijk heb je een scheurtje in je meniscus.Je hebt niet standaard pijn maar wel bij bepaalde bewegingen.Ik heb er zelf nog mee doorgevoetbalt omdat ik dan niet echt een pijn had,alleen bij bepaalde bewegingen.
Ook traplopen naar beneden was pijnlijk!

succes ermee
groet Erol


Geschreven door: Cees-JaN op Donderdag 14 December 2006 om 18:08 Ongepaste reactie?

Ik voetbalde laatst toen ik draaide en mijn onderbeen bleef staan en bovenbeen draaide. Ik voelde een knak en wist dus meteen dat er iets mis was. De huisarts zei meteen een typische meniscus blessure en daarom voor controle een mri laten maken. Heb meteen mri scan laten maken maar hieruit bleek dat alles goed was! De foto''s zijn en door de prive kliniek en door de arts bekeken, dus dat zal wel goed zijn. Ik ben nu 3 weken verder en heb in het dagelijks leven geen last meer van me knie, het vocht is weg en alles gaat gped, behalve veel kracht zetten als de knie gebogen is en wegsprinten. Aangezien ik veel tennis is dit toch wel een probleem. Ik voel dan een stekende pijn binnenin mijn knie. Op de foto''s was wel te zien dat er een botkneuzing is, maar dit zou ook kunnen komen doordat mijn knieschijf jaren geleden uit de kom is geraakt. In de 3 jaar tussen die en deze blessure kon ik voluit sporten. Hebben mensen hier ervaring mee? Dus pijn bij buigen en gewicht heffen met geboge knie, maar op mriis er niets te zien!


Geschreven door: Marion op Maandag 18 December 2006 om 18:14 Ongepaste reactie?

Niet altijd is er op een mri iets te zien.

Ik heb ook mri moeten laten maken nav klachten.Eigen orthopeed zei dat er niets te zien was en moest wachten.

Second opinion aangevraagd omdat ik niet nog een half jaar wou wachten ( ik zit al 14 maanden in de ziektewet vanwege gescheurde V.kruisband. Na reconstructie revalidatie, maar ging niet goed. Nu na 11 maanden na rec dus kijkoperstie gehad.)

second opinion vertelde dat de mri in te dikke plakken was weergegeven waardoor je nog geen letsel kan zien. Hij heeft dus kijkoperatie gedaan bij mij. Gevolg: veel woekerend littekenweefsel door hele knie.

Zo lijkt dus dat er toch wat kan zijn zonder dat je het op mri ziet!
En een second opinion raad ik iedereen aan! Het heeft mij alleen nog maar voordeel opgeleverd!

Succes!
Gr. Marion


Geschreven door: Mellie op Zondag 4 November 2007 om 16:16 Ongepaste reactie?

14 maanden in ziektewet:O omfg

Ik heb me VKB totaal afgescheurd en een bucket handle scheur in me meniscus.
Heb verder nergens last van, alleeen een klein knakje bij overstrekken wat wel iets minder lijkt te worden.

Orthopeed zegt dat ik moet doen wat ik doen kan en als me knie weer dik word hij een kijkoperatie gaat doen.

Ik ben powerlifter en en kniebuig 130 kg, echter af toe bij strekken die knak geen pijn.


Geschreven door: Omar op Vrijdag 30 November 2007 om 11:11 Ongepaste reactie?

Ik ben een fanatieke voetballer en al een lange tijd last van me knie. Tijdens een wedstrijd kwam ik in botsing met een tegenstander, ging eruit.. liep moeilijk. Het leek net alsof iemand mij heel hard tegen mijn dijbeen had geschopt, dat gevoel was het. De klap kwam net boven me knieschijf, de aanhechting.
Knie was gelijk dik geworden, gewisseld. De zelfde dag en de dga erop moeilijk dikke knie en stijf. Later leek alles prima, begon te trainen en te spelen. Maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn knie een beetje stroef was geworden en echt soepel beweegd. Het strekken ging moeilijker naarmate ik meer wedstrijden speelde. Met strekken bedoel ik, als ik op een bank lig, knie recht voor uit, mijn onderbeen wordt wat omhoog getild en mijn bovenbeen naar beneneden geduwd. Dit is de beweging waar ik last van had, kon heel moeilijk beschrijven waar de pijn zat.
Uieindelijk naar fysio, die deed de zelfde beweging met me knie maar heel fle en snel. AH! hij kon niet zeggen wat het was, enige wat hij zei is een knie die niet strekt is niet goed.
Afspraak orthopeed, maar gedurende mijn rust is mijn knie weer naar mijn gevoel normaal geworden, ik kan hem veelllllll meer strekken als eerst maar dat laatste beetje gaat net niet. Ook geen pijn bij die beweging, doe leggpress en wat andere oefeningen. Klinkt dit bekend?Iemand een idee wat er mis is???

Gr. Omar


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Knie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen